Bewegen, voeding
& Mindset

De combinatie tussen bewegen, voeding en mindset krijgt jou weer uit je burn-out. Wij zijn er van overtuigd dat dit je zal helpen naar een balans tussen je rust en het leven daarbuiten.

Lees meer...

Mediteren tijdens 
je burn-out

Mediteren

Je bent toe aan rust en zult alleen nog op die manier rust kunnen vinden. Mediteren helpt, ook al denken mensen vaak dat dit te zweverig is. Maar laten we het chillen noemen in plaats van mediteren, dan klinkt het al een stuk normaler voor sommige mensen. Mediteren/chillen laat je even je mind op nul zetten en je zult na de eerste keer al merken dat het helpt. Je hoeft even nergens aan te denken, dus geen telefoon, Facebook of irritante collega's die elke keer met vragen komen. ​

Er zijn veel vormen van mediteren maar in de basis is het je aandacht naar jezelf toe zetten en je focus leggen op je hoofd en je lichaam. Het samen voegen van die twee elementen is heel belangrijk. Het is ook een manier om uit je automatische piloot te stappen en om heel even terug te komen tot je lichaam zonder alle dingen die normaal in je leven spelen. 

​Als je een burn-out hebt dan is mediteren/chillen een goede manier om weer te zoeken naar rust, en elke keer als je op dat bekende matje ligt zul je merken dat er iets gebeurt. Als je klaar bent met mediteren/chillen en je loopt de deur uit, zet dan niet meteen je telefoon aan of ga niet meteen op Facebook. Kijk eens naar de bomen en het drukke leven om je heen en probeer dan eens je rustige gevoel te voelen wat je net hebt opgedaan. 

Je hoeft echt niet meteen rooibosthee te gaan drinken, maar wat belangrijk gaat zijn is dat je weer voor jezelf gaat zorgen. En dat je op een iets andere manier gaat leven. Werk aan je herstel maar wel in een rustig tempo, laat het tempo van tegenwoordig even los en concentreer je op jezelf. Jij bent nu belangrijk en probeer gewoon eens een meditatie sessie. 

Floaten
Is mediteren niks voor jou? Probeer dan eens Floaten. Nu hoor ik je zeggen wat is Floaten? 
Floaten is eigenlijk best wel nieuw maar er zijn veel positieve verhalen. 
Wat is Floaten? en wat voor effect heeft het?
Floaten is een effectieve manier om tot rust te komen en het verminderd stress. Dus wat is het, Floaten is een groot zout bad waar je in gaat liggen, het grote verschil met een normaal bad is dat er geen licht is en dat het normale water is vervangen door zout water. 
Je drijft dus vanaf 45 minuten in het donker. Iets voor jou ? 

kijk dan eens op www.koanfloat.nl 

Bekijk maar eens wat deze beelden met je doen

Reageer op dit artikel