Bewegen, voeding
& Mindset

De combinatie tussen bewegen, voeding en mindset krijgt jou weer uit je burn-out. Wij zijn er van overtuigd dat dit je zal helpen naar een balans tussen je rust en het leven daarbuiten.

Lees meer...

Liever je been gebroken dan een burn-out

bericht

Je blijft het elke keer maar uitleggen en af en toe zou je willen dat je been was gebroken zodat iedereen kon zien dat er iets aan de hand was. Als je een burn-out hebt dan ziet niemand dat, en dat kan soms wel eens vervelend zijn. 
Je moet dingen rustiger gaan doen en zal sommige verjaardagen en feestjes moeten cancellen, maar waarom dan vraagt iedereen. Soms verzin je iets en de andere keer leg je uit waarom niet, ach wat maakt die ene keer nou uit krijg je soms te horen. Het is elke keer die ene keer en dat is niet goed. Je moet leren NEE te zeggen in je burn-out periode. Mensen die geen burn-out hebben gehad snappen het niet en het is dan ook best moeilijk om een burn-out te gaan uitleggen. Oh kun je het niet aan of ben je nu gestoord ? Nee je bent te snel gegaan en moet nu je rust pakken, je benzine van je lichaam is op en je moet een tankstation vinden die jou benzine verkoopt. En ja waar verkopen ze die benzine? Daar begint je reis, alleen wees zuinig op je benzine die je verbruikt want die is schaars. 

Verzamel lieve mensen
Probeer de mensen die belangrijk voor je zijn de burn-out begrijpelijk te vertellen, hier mag je vest wat energie aan geven omdat deze mensen je kunnen helpen en de mensen waar je iets minder om geeft zet je maar even in de kast en als je na een tijdje weer de nieuwe oude bent dan pak je de draad weer op. Het draait nu even om jou, want jou benzine is op of bijna op. Je zult een manier moeten vinden om er weer boven op te komen. 

Jou verband is je mond en jou breuk zal je moeten verwoorden voordat iemand snapt dat er iets mis is. Maar wees zuinig op je energie en probeer je vriend/vriendin de fijne details te vertellen want deze persoon wordt je persoonlijke coach/ psycholoog. Als je partner je niet begrijpt dan zul je veel energie kwijt raken. Probeer echt je verhaal zo duidelijk mogelijk te vertellen en leg uit dat je gewoon op bent en dat je over een tijdje weer dingen terug kan doen maar dat het nu gewoon niet meer gaat. En probeer makkelijke oplossingen te verzinnen. Bijvoorbeeld het huishouden veel energie kost en je wilt niet dat je partner het alleen doet neem dan 2x per maand een schoonmaakster. Dit hoeft niet veel te kosten en zorgt ervoor dat jij dit niet meer hoeft te doen.

Reageer op dit artikel