Bewegen, voeding
& Mindset

De combinatie tussen bewegen, voeding en mindset krijgt jou weer uit je burn-out. Wij zijn er van overtuigd dat dit je zal helpen naar een balans tussen je rust en het leven daarbuiten.

Lees meer...

Katten tegen stress

bericht

Het leven is soms erg druk en hectisch. Het kan lastig zijn om tussen al die chaos een rustig moment te vinden. Misschien kan deze kattenvideo je daarmee helpen.Op het internet verscheen een meditatievideo met katten: de Karma Kitties. In de video wordt je begeleid door een meditatie-expert. De stem vertelt je rustig waar je op moet focussen. In het begin moet je je ogen dicht houden en luisteren naar het gespin van de katjes, daarna mag je ook visueel genieten van de beestjes.

Psycholoog en mindfulness trainer Marieke Sluijs snapt wel waarom een kattenvideo zo’n rustgevend effect heeft op mensen. "Dieren zijn zorgeloos en dit stralen ze uit. Ze zijn altijd mindful", vertelt Sluijs. "De video zal niet al je problemen oplossen, maar het kan je helpen tegen stress."Volgens de psycholoog hebben dieren van zichzelf al een therapeutische waarde. "Mensen brengen soms liever tijd door met hun huisdier, dan met andere mensen", vertelt de psycholoog. "Wanneer je een rustige kat op schoot hebt, wordt je daar zelf ook rustig van." 

Bron: RTL nieuws

Reageer op dit artikel