Bewegen, voeding
& Mindset

De combinatie tussen bewegen, voeding en mindset krijgt jou weer uit je burn-out. Wij zijn er van overtuigd dat dit je zal helpen naar een balans tussen je rust en het leven daarbuiten.

Lees meer...

Burn-out & werken

Werken

De dokter heeft gezegd dat je een tijdje moet stoppen met werken, je belt je baas. Je baas heeft begrip voor je situatie en zag het eigenlijk al een beetje aankomen. Maar wat nu? En hoe gaat het allemaal in z'n werk. Vanaf het moment dat je ziek gemeld bent zal je in contact gaan komen met de bedrijfsarts, dit is een persoon die jou gaat begeleiden tijdens je ziek zijn. Er zal een tijd worden afgesproken over hoelang je thuis zal blijven en wanneer je weer rustig begint met werken. 

Hoelang je thuis zal blijven verschilt per persoon, het gaat erom dat je weer beter gaat worden dus wordt er goed naar jouw gevoel geluisterd. Gebruik de tijd goed als je thuis komt te zitten en ga niet de hele dag op de bank hangen, probeer 2 keer per dag naar buiten te gaan, bijvoorbeeld volgens schema's die hier op de site worden gegeven. 

  Doe rustig aan tijdens je herstel 
Na een tijdje ga je weer rustig beginnen met werken, dit zal vaak 2 uurtjes per dag zijn en dan 3 keer per week (dit verschilt per bedrijfsarts) ook krijg je kleine klusjes, zorg er zelf voor dat dit klusjes zijn die je ook kunt afmaken in die 2 uur. Dit zorgt ervoor dat je met een goed gevoel naar huis kan en dan hoef je er niet aan te denken dat je nog iets af moet maken. Ook is het belangrijk dat je de klusjes rustig aan doet en dat je er alle tijd voor neemt, je moet tenslotte je werksysteem veranderen want het vorige systeem werkte niet. 

  70% is het nieuwe 100% 
Wees eerlijk naar je werk toe en hou op te denken dat iedereen je nu minder vindt. En als het niet lukt dan lukt het niet, maak je daar geen zorgen meer over. Je kunt niet verwachten dat je meteen weer 100% kunt knallen, want dat zal je niet meer gaan doen (dat is voor iedereen slecht) Wat dacht je van 70% en die overige 30% als back-up houden. Niemand heeft er iets aan als je na een tijdje weer onderuit gaat dus kun je maar beter zorgen dat je het wat rustig gaat doen.

Reageer op dit artikel